Συνεργασία ΕΜΠ με Columbia University και Michigan State University

 Ακαδημαϊκή Συνεργασία ΕΜΠ με Columbia University

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των συνεργασιών του ΕΜΠ με διεθνή Πανεπιστήμια που διακρίνονται στον τομέα των Μηχανικών ο Πρύτανης του ΕΜΠ Καθηγητής Γιάννης Γκόλιας συναντήθηκε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Columbia University με τον Κοσμήτορα της Σχολής των Μηχανικών του Columbia Καθηγήτρια Mary Boyce και τον Αντιπρύτανη Εκπαίδευσης του Columbia Καθηγητή κ. Soulaymane Kachani. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι δύο αναπληρώτριες Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών καθώς και οι απόφοιτοι του ΕΜΠ Καθηγητές στη Σχολή Μηχανικών του Columbia Ι. Κουγιουμτζόγλου και Χ. Παπαδημητρίου.
Μετά από αναλυτική συζήτηση, που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διαπιστώθηκε συνάφεια των παρεχόμενων μαθημάτων και διπλωμάτων στον τομέα των Μηχανικών μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων. Με βάση τα παραπάνω κρίθηκε ότι παρέχονται οι δυνατότητες και επομένως επιβεβαιώθηκε η επιθυμία των δύο πλευρών να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την παροχή NTUA-Columbia University dual Integrated Master degree με την δυνατότητα οι φοιτητές του κάθε Πανεπιστημίου να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του 5ου έτους για το ενιαίο δίπλωμα σε μια σειρά ειδικότητας μηχανικού, στο άλλο Πανεπιστήμιο.
Αποφασίσθηκε επίσης η προώθηση των διαδικασιών για την παροχή NTUA-Columbia University dual Master degree, με την δυνατότητα οι φοιτητές του κάθε Πανεπιστημίου να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του δευτέρου έτους για επιλεγμένα υπάρχοντα ΔΠΜΣ στο άλλο Πανεπιστήμιο.
Μετά την επιβεβαίωση της επιθυμίας των δύο πλευρών για συνεργασία σύμφωνα με τα παραπάνω αποφασίσθηκε η σύσταση ομάδας συνεργασίας με μέλη και από τα δύο Πανεπιστήμια με αντικείμενο την εξέταση και διαχείριση όλων των θεμάτων που θα επιτρέψουν η συνεργασία αυτή να αρχίσει σε δώδεκα μήνες από την συνάντηση της 1ης Νοεμβρίου 2018.
Το ΕΜΠ Διευρύνει τις Διεθνείς του Συνεργασίες - Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Michigan State University (MSU)
Την Παρασκευή 28/9/2018, αντιπροσωπία του MSU με επικεφαλής τον Καθ. Leo Kempel, Dean of the College of Engineering, επισκέφθηκε προγραμματισμένα το ΕΜΠ. Σε ένα εγκάρδιο αλλά και αποδοτικό κλίμα με τις Πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, συζητήθηκαν και διευκρινίστηκαν οι λεπτομέρειες συνεργασίας σε εκπαιδευτικά θέματα και συγκεκριμένα η δυνατότητα παροχής NTUA-MSU Dual PhD Degree. Μέσω της συμφωνίας, ξεκινά η συνεργασία της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ με το MSU σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Κοσμήτορας της ΣΗΜΜΥ-ΕΜΠ, Καθ. Νεκτάριος Κοζύρης, καθώς και ο Kαθ. John Papapolymerou, MSU Foundation Professor and Chair, Electrical and Computer Engineering (MSU).
Το Μνημόνιο Συνεργασίας και το σχετικό με το Dual PhD Degree Συμφωνητικό, τα οποία υπεγράφησαν από τον Πρύτανη του ΕΜΠ, Καθ. Ιωάννη Γκόλια, και τον Καθ. Leo Kempel (MSU), εκφράζουν και πραγματώνουν την ισχυρή βούληση των δύο Ιδρυμάτων για διεθνή ποιοτική συνεργασία με αναγνωρισμένης αξίας πανεπιστημιακά ιδρύματα.

πηγή:http://panelladikes24.blogspot.com

Μετεγγραφές Φοιτητών: Πότε θα βγούν τα αποτελέσματ...
Εισαγωγή στις Σχολές Λιμενικού Σώματος με το σύστη...