Πώς θα γίνουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα Πανεπιστήμια

 Διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής εισακτέων σε ΑEI - Η διαδικασία όπως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων σε Τμήματα ή Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μέσω της συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις, από το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021

Ειδικά προβλέπεται:

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι επιτυχόντες οφείλουν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά. Η προθεσμία ανακοινώνεται από το Υπουργείου Παιδείας και για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι σχολικές μονάδες παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες, όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης.ADVERTISING

Ο επιτυχών εισάγεται στην ηλεκτρονική εφαρμογή με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησε για την εισαγωγή του στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Απαραίτητα στοιχεία:

  • ΑΜΚΑ
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  • Κινητό τηλέφωνο
Σημειώνεται πως η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, ενώ όλες οι διαδικασίες εγγραφήςδιενεργούνται είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα, είτε από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.

Σχετικά με τη μη εγγραφή σε άλλο τμήμα ΑΕΙ

Ο επιτυχών καλείται να δηλώσει ότι δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλο προπτυχιακό πρόγραμμα ΑΕΙ. Εάν ο επιτυχών είναι ήδη εγγεγραμμένο σε άλλο τμήμα, τότε υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση-αίτηση στο εν λόγω τμήμα, ζητώντας τη διαγραφή του, ώστε να προχωρήσει στην εγγραφή στο νέο τμήμα.

Αναλυτικά τα άρθρα στο ΦΕΚ

Καθορισμός της διαδικασίας εγγραφής των επιτυχόντων σε Τμήματα ή Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μέσω της συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις, από το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021 και εξής.

Άρθρο 1
Ηλεκτρονική εγγραφή των εισακτέων σε Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α.

1. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιλογής και σε αποκλειστική προθεσμία η οποία ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.), οι επιτυχόντες στα Τμήματα και Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) υποχρεούνται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υ.ΠΑΙ.Θ. να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση εγγραφής για το Τμήμα ή Σχολή επιτυχίας τους. Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι σχολικές μονάδες παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες, όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης.

Ο επιτυχών εισάγεται στην ηλεκτρονική εφαρμογή με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησε για την εισαγωγή του στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Στη συνέχεια καλείται να συμπληρώσει τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο Α.Μ.Κ.Α.. Ακολούθως, ο δικαιούχος συμπληρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, και ειδικότερα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Η συμπλήρωση των στοιχείων επικοινωνίας είναι υποχρεωτική για όλους τους επιτυχόντες, ενώ ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου πιστοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής δια της αποστολής προσωποποιημένου μηνύματος με μοναδικό κωδικό, τον οποίον θα πρέπει ο αιτών να εισαγάγει στην ηλεκτρονική εφαρμογή προς επιβεβαίωση της ορθότητάς του.

2. Η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α΄ 75).

3. Όλες οι διαδικασίες εγγραφής της παρούσας απόφασης διενεργούνται είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα, είτε από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.

Άρθρο 2
Δήλωση περί μη εγγραφής σε άλλο Τμήμα ή Σχολή Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α. - Αίτημα διαγραφής

1. Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής του άρθρου 1, ο επιτυχών δηλώνει ότι δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλο πρόγραμμα σπουδών α ́ κύκλου Τμήματος ή Σχολής Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α. από αυτά που περιλαμβάνονται στην υπό στοιχεία Φ.253/11812/Α5/2020 (Β ́ 345) υπουργική απόφαση, όπως ισχύει.

2. Εάν ένας επιτυχών, είναι ήδη εγγεγραμμένος σε πρόγραμμα σπουδών α ́ κύκλου Τμήματος ή Σχολής Α.Ε.Ι. ή

Α.Ε.Α. της ημεδαπής, με την ίδια αίτηση-υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 1 της παρούσας, δηλώνει το Τμήμα ή Σχολή του Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α. που είναι ήδη εγγεγραμμένος και ταυτόχρονα αιτείται τη διαγραφή του από αυτό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή του στο νέο Τμήμα ή στη νέα Σχολή.

Άρθρο 3
Αποστολή πινάκων αιτούντων εγγραφής -διαγραφής

1. Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διαδικασίας εγγραφών, το Υ.ΠΑΙ.Θ. αποστέλλει σε κάθε Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α.:
α) Συγκεντρωτικό πίνακα των εγγεγραμμένων ανά Τμήμα ή Σχολή, μέσω της κεντρικής εφαρμογής του Υ.ΠΑΙ.Θ., ο οποίος περιέχει τουλάχιστον τα εξής βασι-
κά στοιχεία για κάθε εγγεγραμμένο: Κωδικός Αριθμός Υποψηφίου, Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Α.Μ.Κ.Α., διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό κινητού τηλεφώνου και Τμήμα ή Σχολή Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α., στην περίπτωση που είναι ήδη εγγεγραμμένος σε άλλο πρόγραμμα σπουδών α ́ κύκλου Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α. της ημεδαπής. Στην περίπτωση των ήδη εγγεγραμμένων η εγγραφή τους τελεί υπό την αίρεση της διαγραφής τους από το προηγούμενο Τμήμα ή Σχολή.

β) Συγκεντρωτικό πίνακα των αιτούντων τη διαγραφή ανά Τμήμα ή Σχολή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στο νέο Τμήμα ή Σχολή, ο οποίος περιέχει τα στοιχεία του προηγούμενου εδαφίου.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο εδώ 

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι δηλώσεις μαθητών ΕΠΑΛ για...
Μετεγγραφές: Την άλλη εβδομάδα η εγκύκλιος- Τι θα ...

Στην ΟΡΜΗ δεν υπάρχουν μαθησιακά προβλήματα που δεν λύνονται, φροντίζουν γι' αυτό οι super heroes?‍♂️?‍♀️ καθηγητές μας που κάνουν τους μαθητές μας ?‍??‍? να αισθάνονται δυνατοί?? και ικανοί για όλα!!! Γιατί γνωρίζουν την Τέχνη της Εκπαίδευσης!!! Πάτρα – Ζαρουχλέικα – Παραλία – Οβρυά – Αγυιά – Ρίο ?ΠΑΤΡΑ: Γούναρη 35 & Κανακάρη ?ΖΑΡΟΥΧΛΕΙΚΑ: Διομείας 1 & Ευβοίας ?ΑΓΥΙΑ: Ανθεμίου 7 & Κρατίνου ?ΡΙΟ: Σταυροπούλου 25 ??ΟΒΡΥΑ : Δημοκρατίας 75 ??ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ: Π.Ε.Ο. Πατρών - Πύργου 30-31 Πληροφορίες - Εγγραφές: ☎️ 2610622855 & 2610279873 ?www.ormi.edu.gr #ormi #frontistiria #education #students #highschool #exam

Posted by Εκπαιδευτικά Κέντρα ΟΡΜΗ on Saturday, 27 August 2022