Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων – Την επόμενη εβδομάδα οι βάσεις

 Οι χαμηλές επιδόσεις, η μείωση των αριστούχων και τα νέα τμήματα αναμένεται να φέρουν εκπλήξεις στις φετινές βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βάσεις εισαγωγής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας.

Λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των επιτυχόντων, η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους κορυφώνεται καθώς τα βλέμματα είναι στραμμένα στην απόκτηση του πολυπόθητου «εισιτήριου» πρόσβασης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η φετινή χρονιά συνοδεύθηκε από κομβικές και δομικές αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη: τα ΤΕΙ καταργήθηκαν, ενώ πλήθος νέων σχολών και τμημάτων εντάχθηκαν στο νέο μηχανογραφικό δελτίο.

Οι προτιμήσεις των υποψηφίων αποτελούν φέτος τον «άγνωστο Χ» των φετινών βάσεων, με δεδομένο ότι μένει να διαπιστωθεί η στάση που θα κρατήσουν σε ό,τι αφορά τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 - παράμετρος που θα φέρει πολλές εκπλήξεις και ανατροπές.

Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων και της σημαντικής μείωσης των αριστούχων στα περισσότερα μαθήματα. Η πτώση φαίνεται να επηρεάζει και τις περιζήτητες σχολές, οι οποίες μέχρι σήμερα διατηρούσαν ψηλά τον πήχη των μορίων.

 www.alfavita.gr

Τι θα ισχύσει για μαθήματα και εξετάσεις για τους ...
Τι δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βάσει...