Μηχανογραφικό 2019: Πότε αναμένεται η κατανομή των νέων τμημάτων – 2.000 περισσότεροι οι υποψήφιοι

 ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ 2019| ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019 | Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η κατανομή των νέων τμημάτων στα επιστημονικά πεδία δηλαδή ουσιαστικά το νέο μηχανογραφικό δελτίο .

Η ανακοίνωση του αριθμού για τα πανεπιστήμια αναμένεται να γίνει από το υπουργείο Παιδείας εντός της εβδομάδος με καθυστέρηση λόγω της αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δηλαδή της κατάργησης όλων των ΤΕΙ εκτός της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΑΣΠΑΙΤΕ η οποία ολοκληρώθηκε με τον νόμο 4610/2019 που ψηφίστηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα γίνει φέτος την Πέμπτη 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων και την Παρασκευή 7 Ιουνίου για τη μεγαλύτερη κατηγορία υποψηφίων εκείνους των Γενικώ νΛυκείων.

Στον νέο χάρτη υπάρχουν νέα τμήματα και άλλα που μετεξελίχθηκαν σε πανεπιστημιακά με βάση τμήματα ΤΕΙ που καταργήθηκαν, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου συνολικά θα υπάρχουν περί τα 430 τμήματα από 450 έως και πέρυσι.

Η ανακοίνωση του αριθμού από τουπουργείο Παιδείας θα γίνει ανά τμήμα ενώ πρέπει να οριστεί και ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε κατηγορία υποψηφίων διότι για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ θα υπάρχουν διαφορετικό ποσοστά θέσεων: 10% για τις συναφείς με τοντομέα του υποψηφίου σχολές και 5% για τα πολυτεχνεία και τις ιατρικές.

Παράλληλα θα ανακοινωθεί η κατανομή των νέων τμημάτων στα επιστημονικά πεδία δηλαδή ουσιαστικά το νέο μηχανογραφικό δελτίο. Την τελευταία εικοσαετία η εξέλιξη του αριθμού των εισακτέων στην ανώτατη εκπαίδευση ήταν εντυπωσιακή : χαρακτηριστική είναι η τεράστια αύξηση κατά 12.925 του αριθμού των εισακτέων από το 1999 στο το 2000.


www.ipaideia.gr
Διαδικασίες εξετάσεων στα Μουσικά Πανεπιστημιακά Τ...
Οι εγκύκλιοι για τον προγραμματισμό λειτουργίας τω...