Υπουργός: Την άλλη εβδομάδα η ανακοίνωση του νέου συστήματος πρόσβασης στα ΑΕΙ και των αλλαγών στο Λύκειο

 Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και οι αλλαγές στο Λύκειο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στον Real FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές από ανακοίνωση της πρότασής μας που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο» (Δείτε εδώ τις ανακοινώσεις του Σεπτεμβρίου) διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας και σημείωσε τα εξής:

  • Το βασικό πνεύμα των αλλαγών είναι η ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών στη Β' Λυκείου, ώστε η Γ' Λυκείου να είναι έτος προπαρασκευής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Επίσης, θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να εισάγονται σε κάποια πανεπιστημιακά τμήματα μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου.
  • Την ύλη ήδη την ανακοινώσαμε, θα ανακοινώσουμε και το σύστημα εισαγωγής.
  • Θα υπάρχουν ευνοϊκότερες διατάξεις για παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς.

Απάντηση στη ΝΔ

Ως προς το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «παγώσει» η μεταρρύθμιση ενόψει εκλογών, ο υπουργός απάντησε: «Το νέο εξεταστικό σύστημα το συζητάμε εδώ και 1,5 χρόνο. Από την αρχή καλώ τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα να συμφωνήσουμε ποιο είναι πρόβλημα και να μας πουν τις προτάσεις τους. Υπάρχουν προτάσεις ή για όλα τα θέματα η άποψή τους είναι 'το παγώνω' και 'το σταματώ'».  

ΠΗΓΗ:www.esos.gr

Την Πέμπτη το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ
Εγκύκλιος: Εβδομάδα κατά της Βίας στο Σχολείο από ...