Συγκαλείται συνεδρίαση της Επιτροπής “Γαβρόγλου” για τη συγχώνευση του Παν Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

 Στην επικείμενη συνάντηση θα επιχειρηθεί από την πλευρά του υπουργείου η άρση των διαφορών μεταξύ των δύο ΑΕΙ, γεγονός που μάλλον φαίνεται πολύ δύσκολο. να επιτευχθεί.

Συνεδρίαση της Επιτροπής, που έχει ορισθεί για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας , θα συγκαλέσει, στο γραφείο του στην Αθήνα, ο υπουργός Παιδεία Κ. Γαβρόγλου για τις 23 Ιανουαρίου.

Η σύγκλιση της Επιτροπής πραγματοποιείται μετά τις διαδοχικές "μυστικές" συναντήσεις που είχε ο Κ. Γαβρόγλου με τα μέλη της Επιτροπής των δύο Ιδρυμάτων.

Στις συναντήσεις αυτές, διαπιστώθηκε διαφωνία και από τις δύο του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Στην επικείμενη συνάντηση θα επιχειρηθεί από την πλευρά του υπουργείου η άρση των διαφορών μεταξύ των δύο ΑΕΙ, γεγονός που μάλλον φαίνεται πολύ δύσκολο. να επιτευχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της Επιτροπή του ΤΕΙ , στη "μυστική" συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας:

Α. Διατύπωσαν την κάθετη διαφωνία τους με την υιοθέτηση του "μοντέλου" περί Γενικού Τμήματος, το οποίο θα λειτουργήσει ως "κουβάς" για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ, πριν ενταχθούν στα νέα τμήματα με διαδικασίες "κρίσης".

Β. Επέμειναν στην ίδρυση Σχολής Τεχνολογίας, πρόταση που το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο διαφωνεί αλλά δεν το συζητά.

Γ. Έθεσαν ως "κόκκινη" γραμμή την μη ένταξη των φοιτητών στο Γενικό Τμήμα, πρόταση που προωθείται από το υπουργείο Παιδείας.

Προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τα τέσσερα μέλη της Επιτροπής "Γαβρόγλου" από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πολυτεχνική Σχολή του Παν. Πατρών έχει καταρτίσει δική της πρόταση και διαφωνεί κάθετα με την πρόταση του ΤΕΙ για ίδρυση Σχολής Τεχνολογίας.

Τα μέλη του Παν. Πατρών φέρεται να διεμήνυσαν στον υπουργό Παιδείας πως δεν θα επιτρέψουν την ίδρυση μια νέας Πανεπιστημιακής Πολυτεχνικής Σχολής τετραετούς φοίτησης.

Η Επιτροπή "Γαβρόγλου"

Η Επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου του Ελευθερίου, Καθηγήτρια, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.

2. Δημήτριο Σκούρα του Γεωργίου, Καθηγητή, Κοσμήτορα της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών.

3. Δημοσθένη Πολύζο του Κωνσταντίνου, Καθηγητή, Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών. 4. Σταύρο Κουμπιά του Αντωνίου, Πρόεδρο Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.

5. Παντελή Κυπριανό του Σπυρίδωνος, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών, Σύμβουλο Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

6. Βασίλη Τριανταφύλλου του Δημητρίου, Καθηγητή, Πρύτανη ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

7. Λάμπρο Μπισδούνη του Σπυρίδωνος, Καθηγητή, Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

8. Σταυρούλα Γεωργοπούλου του Χρήστου, Καθηγήτρια, Κοσμήτορα της Σχολής Επιστη- μών Υγείας και Πρόνοιας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

9. Αλκιβιάδη Παναγόπουλο του Ανδρέα, Καθηγητή, Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκη- σης και Οικονομίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή:www.esos.gr

Νέο τμήμα Πληροφορικής ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη με...
Μετατροπή ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα - Δε...