Πανελλήνιες 2021 -Στρατηγάκης: Αυτοί είναι οι βαθμοί-«κόφτες» για κάθε πεδίο -Ποιοι μένουν εκτός μηχανογραφικού

Μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες Eξετάσεις έχουν από σήμερα οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.

Το υπουργείο Παιδείας, μετά την ανάρτηση των βαθμολογιών, ανακοίνωσε σήμερα τα στατιστικά των βαθμολογιών των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων. Πλέον, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων, γνωρίζοντας τη βαθμολογία τους αλλά και τις επιδόσεις των άλλων υποψηφίων, μπορούν να διαπιστώσουν αν πράγματι έγραψαν καλά -συγκριτικά με τους άλλους.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, πάντως, μπορεί και να βρεθούν προ ευχάριστων εκπλήξεων, καθώς ενώ θεωρούσαν ότι είχαν γράψει χαμηλά, πλέον, με τα στατιστικά των βαθμολογιών, να δουν ότι ήταν επαρκέστατη η επίδοσή τους.

Πανελλήνιες: Αυτοί είναι οι βαθμοί-«κόφτες» για κάθε πεδίο

Ο εκπαιδευτικός αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης, που έχει δώσει στο iefimerida.gr μια «πρόγευση» για τις Βάσεις και τις ανοδικές τους τάσεις, τόνισε το Σάββατο ότι οι βαθμοί των Πανελληνίων από μόνοι τους δεν αρκούν ώστε οι υποψήφιοι να αποκτήσουν εικόνα αν ξεπερνούν την ΕΒΕ (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) του τμήματος ώστε να έχουν δικαίωμα να δηλώσουν το τμήμα στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Με την ανάρτηση των στατιστικών των βαθμολογιών, ωστόσο, το τοπίο παύει να είναι «θολό».

Από μια πρώτη ανάλυση των στοιχείων, ο κ. Στρατηγάκης παρουσιάζει στο iefimerida.gr τα «κατώφλια» εισαγωγής, δηλαδή τον βαθμό που πρέπει να έχει γράψει κάποιος ώστε να μπορεί να κάνει μηχανογραφικό.

Σύμφωνα με τον Στράτο Στρατηγάκη, οι βαθμολογικοί «κόφτες» -ο ελάχιστος βαθμός που επιτρέπει την υποβολή μηχανογραφικού- είναι οι εξής:

Πρώτο πεδίο: 8,88
Δεύτερο πεδίο: 9,4
Τρίτο πεδίο: 9,6
Τέταρτο πεδίο: 8,82

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων που δεν έχουν «πιάσει» αυτούς τους βαθμούς -που έχουν υπολογιστεί με τον ελάχιστο συντελεστή- και πάνω, μένουν εκτός διαδικασίας μηχανογραφικού και, προφανώς, εκτός ΑΕΙ. Υπενθυμίζεται πως, εξηγώντας την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στο iefimerida.gr, ο κ. Στρατηγάκης είχε πει:

«Η καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) αναμένεται να αφήσει εκτός ΑΕΙ έναν στους τρεις υποψηφίους. Ο υποψήφιος για να μπορέσει να δηλώσει σχολές του Επιστημονικού του Πεδίου στο Μηχανογραφικό πρέπει να γράψει τουλάχιστον το 80% του μέσου όρου όλων των υποψηφίων. Αν δεν το καταφέρει δεν θα μπορεί να δηλώσει καμία σχολή του Επιστημονικού του Πεδίου. Αν το καταφέρει θα μπορεί να δηλώσει μόνο τις σχολές που θα επιλέξουν το χαμηλότερο συντελεστή 0,8»

Πηγή: iefimerida.gr 
Πανελλήνιες 2021: Εκτίμηση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγ...
Συμπλήρωσε με προσοχή και έξυπνα το Μηχανογραφικό ...

Στην ΟΡΜΗ δεν υπάρχουν μαθησιακά προβλήματα που δεν λύνονται, φροντίζουν γι' αυτό οι super heroes?‍♂️?‍♀️ καθηγητές μας που κάνουν τους μαθητές μας ?‍??‍? να αισθάνονται δυνατοί?? και ικανοί για όλα!!! Γιατί γνωρίζουν την Τέχνη της Εκπαίδευσης!!! Πάτρα – Ζαρουχλέικα – Παραλία – Οβρυά – Αγυιά – Ρίο ?ΠΑΤΡΑ: Γούναρη 35 & Κανακάρη ?ΖΑΡΟΥΧΛΕΙΚΑ: Διομείας 1 & Ευβοίας ?ΑΓΥΙΑ: Ανθεμίου 7 & Κρατίνου ?ΡΙΟ: Σταυροπούλου 25 ??ΟΒΡΥΑ : Δημοκρατίας 75 ??ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ: Π.Ε.Ο. Πατρών - Πύργου 30-31 Πληροφορίες - Εγγραφές: ☎️ 2610622855 & 2610279873 ?www.ormi.edu.gr #ormi #frontistiria #education #students #highschool #exam

Posted by Εκπαιδευτικά Κέντρα ΟΡΜΗ on Saturday, 27 August 2022