Πανελλήνιες 2021: Βγήκαν οι βαθμολογίες

Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί - Πώς ενημερώνονται οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων μπορούν να επισκεφτούν ήδη την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας για να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους, καθώς το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε μισή ώρα νωρίτερα τις βαθμολογίες των υποψηφίων στα μαθήματα προσανατολισμού των ΓΕΛ και σε όλα τα μαθήματα των ΕΠΑΛ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται μέχρι και τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, με την εξέταση των ειδικών μαθημάτων στα Γενικά Λύκεια όλης της χώρας. Σήμερα οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στο ειδικό μάθημα «Έλεγχος Μουσικών και Ακουστικών Ικανοτήτων.

Μάλιστα, να σημειώσουμε πως ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας, είναι να ολοκληρωθούν και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων στο διάστημα 14 -16 Ιουλίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε να ανακοινωθεί αμέσως μετά και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά Πανεπιστημιακό Τμήμα τμήμα.

Μετά την ανακοίνωση όλων των βαθμολογιών καθώς και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίου που φέτος για πρώτη φορά θα τους δίνει τη δυνατότητα να δηλώσουν και τα Δημόσια ΙΕΚ.

Πώς θα μάθετε την βαθμολογία σας

Με τρεις διαφορετικούς τρόπους έχουν φέτος τη δυνατότητα οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για τις βαθμολογικές τους επιδόσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις:

Με sms στο κινητό τηλέφωνο

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS στο κινητό τους τηλέφωνο για την βαθμολογία τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να έχουν καταχωρήσει το κινητό τους τηλέφωνο ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, σε ημερομηνίες που είχαν προκαθοριστεί.


Από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

Επιπλέον, οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα επιπλέον να ενημερωθούν για την βαθμολογία τους τώρα και αργότερα για το Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, https://results.it.minedu.gov.gr

Για να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του οι υποψήφιοι θα πρέπει αν πληκτρολογήσουν στην ιστοσελίδα:
τον 8-ψήφιο κωδικό τους και
τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από τις Σχολικές Μονάδες

Τέλος, παραδοσιακά και από το Σχολείο που έδωσαν εξετάσεις θα μπορούν οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους, μέσω των βαθμολογικών καταστάσεων που θα αναρτηθούν σε αυτά.

Υπενθυμίζουμε στις βαθμολογικές καταστάσεις θα αναγράφεται μόνο ο κωδικός και ο βαθμοί κάθε υποψηφίου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, φέτος και λόγω της θέσπισης της ΕΒΕ, αναμένεται άνοδος στις βάσεις σε τρία από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία. Δεν αποκλείεται ακόμα οι βάσεις εισαγωγής να «εκτοξευθούν» σε ορισμένα Τμήματα.
Ωστόσο, σήμερα και μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και σαφώς καλύτερες εκτιμήσεις για την διαμόρφωση των βάσεων, αφού οι επιδόσεις των μαθητών θα παίξουν ρόλο και στην μετέπειτα συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους δελτίου.

Πηγή: alfavita

Πανελλήνιες 2021: Πίνακες ανά Τομέα και Ομάδα Προσ...
Πανελλήνιες 2021: Ποια είναι τα Τμήματα που έθεσαν...