ΝΕΑ - BLOG

Ηλεκτρονική εγγραφή φοιτητών

ormi-promo-3

Ανοιχτή είναι πλέον η ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Continue reading
  476 Hits
476 Hits

Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων

ormi-promo-2

Με εγκύλιο του Υπουργείου Παιδείας οριζεται η διαδικασία με τη οποία οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων μπορούν να δουν τα γραπτά τους.

Continue reading
  413 Hits
413 Hits

Μηχανογραφικό 2019: Νέες αλλαγές

ormi-promo-2

Σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι Σχολές του Λιμενικού Σώματος θα συμπεριλαμβάνονται πλέον στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώνουν οι υποψήφιοι από τις επόμενες Πανελλαδικές εξετάσεις.

Continue reading
  606 Hits
606 Hits

Την Δευτέρα η ανακοίνωση του νέου συστήματος εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση

ormi-promo-5

Τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, θα ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σε Συνέντευξη Τύπου, το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις αλλαγές στο Λύκειο.

Continue reading
  404 Hits
404 Hits

Η γιορτή των επιτυχόντων της ΟΡΜΗΣ.

40369464_289242171670462_5841785512657944576_n

Οι επιτυχίες των εκπαιδευτικών κέντρων ΟΡΜΗ – ΑΡΙΣΤΑ, για μια ακόμα χρονιά, είναι αυτές που περιγράφουν το επιστημονικό εκπαιδευτικό έργο τους. Οι επιτυχίες στις πρώτες σχολές επιλογής των μαθητών και μαθητριών της Ορμής, όπως και οι επιδόσεις τους σε πρωτιές, οριοθετούν το πρόγραμμα και τον τρόπο δουλειάς που γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, σε όλα τα εκπαιδευτήρια της Ορμής στη Δυτική Ελλάδα. Η «γιορτή της τούρτας» που κάθε χρόνο γίνεται στο κεντρικό κτίριο της  Ορμής, είχε και φέτος την τιμητική της κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων για τους επιτυχόντες των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Οι επιτυχόντες των Εκπαιδευτικών Κέντρων ΟΡΜΗ – ΑΡΙΣΤΑ για την περίοδο 2017-2018, έδωσαν το ραντεβού τους την Τετάρτη 29/8, το βράδυ, στην ΟΡΜΗ, και τιμήθηκαν για τις επιτυχίες, τις πρωτιές τους αλλά και την επίτευξη των στόχων τους. Το έθιμο, λοιπόν, τηρήθηκε και με το παραπάνω. Δεκάδες τούρτες και μάλιστα σοκολατίνες συνόδευσαν τις ευχές της διεύθυνσης και των διδασκόντων στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, πλέον, για καλή σταδιοδρομία στη νέα τους ζωή. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες πλέον των Εκπαιδευτικών Κέντρων ΟΡΜΗ – ΑΡΙΣΤΑ, έδωσαν τη σκυτάλη της επιτυχίας στους μαθητές και τις μαθήτριες που ακολουθούν τη νέα χρονιά.

  838 Hits
838 Hits

Ο νέος τρόπος εξέτασης των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλαδικές εξετάσεις

ormi-promo-4

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τροποποιείται, από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019, η διαδικασία εξέτασης του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Continue reading
  424 Hits
424 Hits

Οι τελευταίες εκτιμήσεις των βάσεων

ormi-promo-3

Αύριο, Τρίτη 28 Αυγούστου αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των υποψήφιων των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.

Continue reading
  633 Hits
633 Hits

Πανελλαδικές 2019: Τέλος στη μετάφραση του γνωστού κειμένου στα Αρχαία Ελληνικά

ormi-promo-5

Νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές του 2019 φέρνει το υπουργείο Παιδείας αλλάζοντας την εξεταστέα ύλη στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Continue reading
  425 Hits
425 Hits

Οι υποψήφιοι που κρίθηκαν κατάλληλοι-ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις

ormi-promo-2

Από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου από σήμερα Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, αναρτώνται τα στοιχεία των υποψηφίων που κρίθηκαν κατάλληλοι-ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Continue reading
  399 Hits
399 Hits

Ένταξη των Σχολών του Λιμενικού Σώματος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ormi-promo-4

Με τα Προεδρικά Διατάγματα που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ορίζονται η οργάνωση και η λειτουργία των Σχολών Δόκιμων Λιμενοφυλάκων και Δόκιμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και η ένταξη αυτών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Continue reading
  568 Hits
568 Hits

Πρόγραμμα επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ

ormi-promo-5

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικότητας των ΕΠΑΛ.

Continue reading
  435 Hits
435 Hits

Νεότερες Εκτιμήσεις Βάσεων 2018 λίγο πριν τα αποτελέσματα

ormi-promo-4

Λίγο πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις οι έμπειροι εκπαιδευτικοί Π. Κούσης και Αχ. Λιάβαρας "ακτινογραφούν" τις βάσεις. Οι υπολογισμοί τους έγιναν μετά την κατάθεση των μηχανογραφικών λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά παραμέτρων.

Continue reading
  497 Hits
497 Hits

Η εξεταστέα ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ΄ Λυκείου

ormi-promo-2

Εκδόθηκε το ΦΕΚ στο οποίο γίνεται καθορισμός της ύλης των που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου.

Continue reading
  403 Hits
403 Hits

Πρόγραμμα επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων

ormi-promo-3

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων μαθημάτων ΓΕΛ και των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ειδικών μαθημάτων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) καθώς και της Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας (αγωνίσματα) των υποψηφίων των επαναληπτικών εξετάσεων ΓΕΛ για τα ΤΕΦΑΑ.

Continue reading
  386 Hits
386 Hits

Χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος

ormi-promo-2

Από σήμερα Παρασκευή 27 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Continue reading
  451 Hits
451 Hits

Εκτιμήσεις για τις βάσεις από τον Πρόεδρο της ΟΕΦΕ κ. Βαφειαδάκη

ormi-promo-5

Για τις βάσεις των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Continue reading
  750 Hits
750 Hits

Τέλος του μήνα το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και οι αλλαγές στο Λύκειο

Ολοκληρώθηκε η πολύμηνη διαβούλευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με φορείς για την οριστικοποίηση του Σχεδίου Νόμου για τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, επί του αρχικού “κειμένου” που ανακοινώθηκε πέρσι τον Αύγουστο. Ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου εκτιμά ότι θα είναι έτοιμος να δώσει στη δημοσιότητα το Σχέδιο Νόμου στο τέλος του μήνα και τον Σεπτέμβριο να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Continue reading
  450 Hits
450 Hits

Νέα προγράμματα σπουδών στις Ειδικότητες Μαθητείας ΕΠΑΛ

Με 7 αποφάσεις που υπέγραψε ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης και προωθήθηκαν ήδη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, εκσυχγρονίζονται και προσαρμόζονται στα μαθησιακά αποτελέσματα τα προγράμματα σπουδών του μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας των ΕΠΑΛ για 7 ειδικότητες που εντάχθηκαν από την πρώτη φάση εφαρμογής του θεσμού της μαθητείας.

Continue reading
  422 Hits
422 Hits

Στοιχεία για τις βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα και κλιμάκωση μορίων των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Επίσης δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων των υποψηφίων Γενικών Λυκείων ανά ομάδα προσανατολισμού καθώς και των Επαγγελματικών Λυκείων ανά Τομέα/Ειδικότητα.

Continue reading
  419 Hits
419 Hits

Αντιστοιχίες Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τροποποιήθηκαν οι αντιστοιχίες τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που προέκυψε από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, με άλλα πανεπιστημιακά τμήματα.

Continue reading
  829 Hits
829 Hits

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεντρικά Γραφεία Γούναρη 35 & Κανακάρη, Πάτρα

  •   2610.622855

  •   2610.279873

  •   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τα νέα μας

Follow Us