SDAS

 Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησαν η Νίκη Κεραμέως, ο Νίκος Σύψας και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος - Την 1η Σεπτεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις

Όταν ζητήθηκε η άποψή τους για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων, οι ειδικοί τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματός τους στις 7 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι τα παιδιά είναι περισσότερο ασφαλή στα σχολεία απ' ότι στη γειτονιά ή όπου συνευρίσκονται. «Έχουν ληφθεί μέτρα από το ΥΠΑΙΘ προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της πανδημίας κορονοϊού όπως Τα 100.000.00. ευρώ που εδόθησαν για το Ολοήμερο σχολείο το οποίο θα αποτελέσει μια λύση για τους γονείς. Επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών», είπε η Υπουργός.

«Η διαδικασία είναι δυναμική και πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για ταυτόχρονη λειτουργία όλων των σχολείων, Δημοτικών, Γυμνασίων. Λυκείων. Αύριο Δευτέρα 31.08.2020 θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων και οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Τρίτη 01.09.2020» συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας υποστήριξε ότι αν τα παιδιά επιστρέψουν στο σπίτι, τα σχολεία μπορούν ν ανοίξουν την προγραμματισμένη ημερομηνία 7η Σεπτεμβρίου.

WWW.ESOS.GR