news
Ανακοινώνονται σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, στις 11:00 από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Συγκεκριμένα, θα ανακοινωθούν οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επίσης, θα λάβουν τη βαθμολογία τους και για τα ειδικά μαθήματα με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν προηγουμένως εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ, μέσω του gov.gr.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των δυο νέων Μουσικών μαθημάτων και θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Να σημειώσουμε ότι για να ξεκινήσει η κατάθεση των Μηχανογραφικών θα πρέπει πρώτα το υπουργείο να ανακοινώσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) ανά Πανεπιστημιακό Τμήμα. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΒΕ ορίζεται ως ο μέσος όρος των επιδόσεων όλων των εξεταζόμενων σε όλα τα μαθήματα (και τα ειδικά) σε κάθε επιστημονικό πεδίο, και στην συνέχεια πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή που έχει επιλέξει κάθε Τμήμα μεταξύ του 0,80 και του 1,20.

Αφού λοιπόν ανακοινωθεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά Τμήμα, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους δελτίου για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Οι ακριβείς ημερομηνίες για την κατάθεση των μηχανογραφικών θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο.