news

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν φέτος οι βάσεις των πανελληνίων 2021 με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι η 25η Αυγούστου.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων 2021 που αναμένεται να βάλει τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους και θα μάθουν επιτέλους σε ποια σχολή θα περάσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου δηλαδή 23 με 27 Αυγούστου με πιθανότερη μάλιστα ημερομηνία να θεωρείται αυτή της 25ης Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι οι βάσεις είχαν βγει στις 09:00 το πρωί της Παρασκευής 28 Αυγούστου ωστόσο, σε κάθε περίπτωση προβλέπεται το Υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος για πρώτη φορά εφαρμόζονται δυο αλλαγές στις πανελλήνιες. Η πρώτη αλλαγή αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μέσω SMS και η δεύτερη την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για να περιοριστούν τα φαινόμενα φοιτητών που περνούσαν σε σχολές με βαθμούς από 3 ή 4.

Αποτελέσματα με SMS στο κινητό

Φέτος για πρώτη φορά, όσοι υποψήφιοι καταχώρισαν ή επιβεβαίωσαν μέχρι χθες το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τα αποτελέσματα πανελληνίων αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Όσοι δεν έχουν καταχωρήσει το κινητό τους θα ενημερωθούν παραδοσιακά από το Υπουργείο Παιδείας 

Πηγή: dikaiologitika.gr