0ab1add2441ed8951e2ef6ef527fb20b

 «Κατά το προχθεσινό ραντεβού που είχα στο υπουργείο Παιδείας, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου που είπε ότι είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και δική του να ανοίξει η Νομική Σχολή στην Πάτρα. Μάλιστα με εξουσιοδότησε να το ανακοινώσω στη σημερινή μας εκδήλωση».

Η ίδρυση της Νομικής θα γίνει στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα συμπεριληφθεί σε Σχέδιο Νόμου για τις Σχολές το Πανεπιστήμιο".

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου,στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 54ης Επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το αίτημα για ίδρυση Νομικής Σχολής έχει ξεκινήσει το 2002, όταν είχε συγκροτηθεί Επιτροπή από έγκριτους Νομικούς για να εξετάσει το θέμα . Η Επιτροπή είχε κάνει θετική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση της Κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή στην Ελλάδα προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στις 5-2-18, μιλώντας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πάτρας χαρακτηρίζοντας τότε ισχυρή την υποψηφιότητα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πηγή:www.esos.gr